Superstitii de nunta – pe care nu ar trebui sa le bagati in seama

Am putea spune ca suntem campionii superstitiilor; suntem un popor super creativ si in acelasi timp…cam fricos. Unele sunt chiar superstitii altele superstitii devenite traditii. Unele amuzante, altele sacaitoare. De cateva ori m-am intalnit cu mirese care chiar nu au vrut de exemplu sa se marite in luna mai pentru ca e ghinion. Intamplator, prietenii parintilor mei sunt casatoriti de vreo 30 de ani, aniversarea lor este in mai. Eh, decat sa se marite cu emotii in plus…

Era pe vremuri printre superstitiile de nunta ideea ca nu este bine sa te casatoresti la manastire. Acum s-a rezolvat; BOR a interzis cununiile la manastiri pentru a nu tulbura viata monahilor. Din pacate, decizia asta a afectat-o direct pe mireasa mea A. care visa sa se casatoreasca la Manastirea Cernica iar restaurantul era deja stabilit la Casa Cernica si am facut o excursie de la Biserica Sfantul Spiridon. Un mic inconvenient care in final nu a contat deloc.

De asemenea, nasa noastra a fost insarcinata la nunta noastra. Acest lucru ar fi insemnat ca noi vom avea zile grele in timpul casniciei. Pe scurt, who cares? Noi am fost absolut linistiti si asta va recomand si voua.

Haideti sa vedem niste superstitii de comune, haioase, ciudate si nu uitati, este bine sa le ignorati.

1. Mireasa isi scrie pe pantof numele fetelor nemaritate, iar ele se vor casatori in urmatorul an.

2. Dupa cununia religioasa, mireasa trebuie sa-l calce pe mire pe picior, ca sa fie ea cea care va avea intotdeauna ultimul cuvant in casnicie.

3. Nu este bine sa te imbraci in mireasa inainte de nunta.

4. Este cu noroc sa porti voalul altei mirese, cu imprumut.

5. Mirele nu ar trebui sa vada mireasa imbracata in rochia de mireasa  inainte de cununie.

6. Miresele casatorite in aceeasi biserica in aceeasi zi, nu trebuie sa se vada intre ele.

7. Mireasa nu trebuie sa poarte perle la nunta sau vestesc lacrimi pentru viitorul casniciei. Perlele simbolizeaza lacrimile zeilor, este o traditie venita din Antichitate.

8. Se pare ca ploaia aduce belsug si fericire in casnicie.

9. Este bine sa se mentina traditia grecilor, de a sparge farfurii pentru indepartarea ghinioanelor.

10. Daca iti schimbi papucii in noaptea nuntii, vei schimba barbatul.

11. Nu este bine sa te casatoresti de ziua ta sau a mirelui tau.

12. Daca in ziua nuntii iti iese in cale cineva cu cumparaturi in brate, vei avea parte de belsug.

Preferata mea este cea legata de trecutul pragului.

Ei bine, este singura pe care am acceptat-o, pentru ca ni s-a parut simpatica. Poate si pentru ca desi eram impreuna de zece ani, nu locuisem impreuna mai mult de cateva saptamani in casele parintilor nostri si nu in casa noastra. Asa ca a insemnat cu adevarat ceva. Si a fost o senzatie speciala!

Din punctul meu de vedere,  cam asa am aratat noi doi, la 8 dimineata, dupa nunta. O imagine old school foarte simpatica.

In realitate, eram super obositi si mai putin radiosi.

Daaaaar fericiti.

Ha!

Ce superstitii de nunta mai stiti?