Nunta la cort vs. nunta la restaurant

S-a produs inevitabilul, weekendul trecut am participat pentru prima oara la o nunta la cort. A fost undeva la Cernica, frumos amplasat pe un spatiu deschis, cu verdeata, in apropierea lacului. Din prima clipa am vazut ca sunt avantaje si dezavantaje pentru o nunta la cort vs. o nunta la restaurant. Prima impresie este clar minunata. Locatia, nuantele, natura din jur, the classy feel.

Sa vedem.

In primul rand, a fost o zi semi-ploioasa, din cand in cand cu soare. Noi am ajuns intai la ora 13 sa decoram mesele si sa instalam Candy Barul. Afara era inca frumos si soare iar inauntru era incredibil de cald si umezeala in ciuda faptului ca erau deschise doua laturi ale cortului, dealtfel foarte frumos amenajat si in interior si in exterior cu nuante diferite de mov, lila, ivoire.

OK. Nu a fost o problema pana cand toate cardurile, steagurile si meniurile au inceput sa zboare din cauza curentului. Am gasit insa rezolvari ingenioase pentru asta si in final a fost ok. Insa. Ne-am intors seara si inauntru era frig. Genul de frig care te face sa dansezi ca sa te incalzesti. Poate asta este si ideea?! Nu stiu, in orice caz, domnii de acolo au fost super receptivi si practic au inchis cortul, lasand doar o potiune pentru ospatari. Dar tot frig a fost si nu au pornit „incalzitoarele”.

La restaurant, din experienta mea, nu exista riscul acesta. Insa locatia nu poate fi schimbata dupa bunul tau plac, asa cum se poate la cort. Stiu nunti care au fost la cort, pe malul lacului, independente de vreun restaurant, strict cu catering. Insa acolo apare problema toaletelor ecologice… Cu toate astea, o nunta la cort, langa apa, cu lampioane plutitoare si lampioane de decor pe iarba, are un farmec deosebit si da o nota de romantism.

In august vom organiza o nunta complet in aer liber! Va fi nonconformista, unica si minunata. Acolo sigur invitatii vor veni pregatiti de frig/ploaie just in case. Asa ca sfatul meu pentru voi ar fi sa va alegeti varianta cort in iulie-august sau sa va asigurati ca cei de acolo sunt capabili sa incalzeasca bine cortul. Altfel, s-ar putea ca „marturia” invitatilor sa fie o raceala buna. :)