Nunta cu tematica Anii ’30

A inceput sa-mi zica mama ca ar trebui sa ne educam invitatii din timp cu tema noastra simpatica; nimeni n-o sa stie cum sa se imbrace, daca nu le explicam un pic.
La Simina la nunta Ioana se plangea ca bine, bine, noi oricum ne facem rochie si costum… dar cu ei ce-am avut sa alerge dupa costume de ani ’30?

Anii ’30 pot insemna de la Guernica la der blaue engel, de la Snow White la criza economica, de la Empire State Building la dresul de nailon, de la Amelia Earhart la Shirley Temple, de la insulina la Hitler, de la Einstein la the Wizard of Oz, de la step la plicurile de ceai.

E un fel de euforie. Si cumva e pe toate planurile – de la faptul ca vine nunta, ca am o rochie minunata, ca totul se contureaza atat de frumos.

Invitatiile ne-am decis sa le trimitem prin posta.

Petrecerea a fost la Casa Oamenilor de Stiinta.

Asa a fost cu rochia cand in sfarsit dupa mai multe idei care nu mi se potriveau, doamna Levintza a creat rochia mea. Am simtit ca e ea din clipa in care am pus-o pe mine…si am stiu ca nu mai trebuie modificat nimic.

Cu verighetele am pornit-o la drum din foarte timp. Si bine am facut, pentru ca au fost cu peripetii. Cum in general Murphy nu doarme niciodata, mi s-a intamplat ca in dimineata in care am mers sa ne luam masura de verighete sa am degetele umflate – lucru care mi se intampla de 3 ori pe an. Si desi i-am adus bijutierului un inel de masura si i-am explicat ca am degetele umflate, nu m-a crezut si mi-a facut o verigheta mult prea mare.
Asa ca dupa bucuria de a le vedea gata, am trimis-o pe a mea inapoi.

E minunat cand lucrurile prind contur. E minunat sa ma vad transpusa in anii ’30. Rochia e inspaimantator de „de acolo”, simpla, inefabila si foarte eleganta. Parul e cumva glamour. Ma transforma. Nu stiu cat e de vina coafura efectiva si cat e mana de stilist.
Imi place sa am de-a face cu oameni din categoria „meserie te halesc”. Ma las pe mana lor cu incredere si stiu ca in final ideile din capul meu vor deveni realitate. E minunat cand imaginea din mintea mea se suprapune ca intr-un joc cu imaginea din oglinda. Si accuracy-ul depaseste 100%.