Luna de miere. Activa sau relaxanta?

Cea mai placuta parte din organizarea nuntii. Parol! Este cumva recompensa pentru o perioada aglomerata si obositoare la finalul careia va simtiti multumiti, fericiti si, poate, tare obositi.

Trebuie sa stiti de la bun inceput ce va doriti. Optiunile ar trebui sa porneasca de la: ne dorim o luna de miere activa sau ne dorim o luna de miere relaxanta? Exista si combinatia dintre cele doua…

din Capri

din Capri

De aici, urmatorul pas ar fi sa va decideti asupra unui buget si sa rezervati din timp (ideal, cu minim 5 luni inainte) o camera de hotel. Partea cu hotelul este destul de simpla; noi am rezervat prin booking.com pentru ca toate ofertele de la agentii umflau preturile.

Ar mai trebui sa va ganditi daca vreti sa plecati imediat dupa nunta (poate chiar a doua zi) sau sa lasati o pauza de cateva zile – o saptamana, incat sa plecati mai putin obositi. Noi am plecat dupa trei zile si prima zi am dormit-o regeste. Din pacate.

Sa va spun cum am facut noi. Am decis ca vrem o luna de miere activa; din toate punctele de vedere. Asa ca am ales dintre locatiile

din Amalfi

din Amalfi

care ne ofereau posibilitatea de a explora orase pitoresti dimprejur.

Dupa “sedinte” de brainstorming, am ales Napoli-Capri-Sorrento-Amalfi plus bonusurile Pompei, Ischia, Positano, Ercolano…si as repeta experienta! Am avut si relaxare si ochii incarcati de istorie si natura minunata.

Din punctul meu de vedere, daca va doriti o luna de miere activa, v-as recomanda Italia (Venezia cu Murano, Burano si Lido di Venezia / Florenta cu Toscana), Franta (Coasta de Azur), Spania (Barcelona si Lloret de Mar, Costa Brava) sau Portugalia (Lisabona si imprejurimi). Sunt optiuni care includ posibilitatea de a explora cat si aceea de a sta la plaja. Asta daca ne rezumam la Europa.

Daca va doriti odihna si relaxare de multe stele dar cu un buget rezonabil, as merge in Turcia sau Grecia. Preferabil la un all inclusive genial care sa ne permita sa facem plaja cu un cocktail in mana pe nisipul fin.

Pentru un buget mai mare as alege Thailanda sau Punta Cana pentru relaxare si Rio de Janeiro pentru explorat combinat cu plaja. Atatea posibilitati, as mai vrea o luna de miere!