Cum sa reduci din cheltuielile pentru nunta

….planuind din timp. Ce banalitate! Doar ca nu este atat de simplu de facut pe cat este de zis.

Eu nu va voi propune sa va faceti un buget dinainte; nu va voi spune nici sa apelati la mine pentru asta. Va voi spune sa aveti rabdare si sa faceti liste.

Organizarea este mama economiei

Sa o luam pe etape. Presupunand ca nu va propuneti sa aveti nunta la 2 luni dupa ce v-ati logodit (sau dupa ce v-ati decis sa va casatoriti-btw, asta nu este imposibil, este doar un mic maraton :) ) puteti sa puneti pe hartie in linii mari, ce va doriti si mai ales ce este musai pentru nunta.

Aici vom avea:

Avans restaurant – platit cu un an inainte

Avans biserica – platit cu 6luni-1 an inainte

Formatie/DJ – se plateste avansul stabilit; v-as sugera o formatie care sa aiba cateva reprize de cantat live – cam 3- in rest DJ

Flori – flori de sezon, pentru un pret scazut

Foto+video – desi ar fi economic sa angajati ce gasiti mai ieftin, este singurul detaliu la care va sfatuiesc sa nu faceti rabat. Vedeti portofoliul, verificati si platiti avansul pentru un fotograf care se potriveste stilului vostru; la final, imi veti multumi pentru asta.

Rochie si Costum mire – cununie civila – aici lucrurile pot fi destul de simple. Va recomand cel putin 2 magazine unde gasiti rochite perfecte pentru civila si unde nu dati o avere pentru ele: Now and Wow de pe str. Patrascu Voda nr 2, magazinele ETIC (Uniri si Cora) si Giulia dn zona Iancului si de pe Bd. Protopopescu in zona Foisor. Mirele poate alege un papion handmade mai ieftin si dragut, o curea pe care deja o are, o camasa simpla si un sacou cumparat din toamna pentru vara.

Rochie si Costum mire – cununie religioasa – trebuie vanate targurile de nunta pentru reduceri substantiale saaau va faceti rochia la o croitoreasa pe care v-o pot recomanda. De asemenea, la magazinul Nava Bride sunt niste modele foarte frumoase, cu preturi mici pentru ce calitate au. Pentru tot ce tine de costumul mirelui, luati totul din timp. Brau, papion, lavaliera, vesta, camasa, butoni…nu este nici pentru ei chiaaar asa de simplu. Puteti sa mergeti la un anume magazin din Cocor (etaul 1 pe partea dreapta; nu are pereti) sau la Magazinul Victoria sau la Visions din Unirii.

Pantofi (posibil cate 2 perechi de fiecare) – cel mai bine este sa cumparati de la targ, de exemplu de la Veronesse -30%, la fel este valabil si pentru mire.

Verighete – dupa niste cautari care au durat aproape 2 ani, va recomand magazinele Coriolan, Valmand sau cele din magazinul Victoria pentru modele frumoase si preturi foarte bune.

Invitatii – v-o recomand cu incredere pe Kristina de la Kristina’s Handmade Boutique pentru invitatii frumoase la preturi foarte bune si personalizate sau pe cei de la TBZ cu colectia lor de invitatii la 1leu

Incep si detaliile posibile pentru o nunta speciala.

Ar fi ideal sa ganditi nunta in jurul unui concept, in jurul unei tematici

Pentru ca ne-am saturat cu totii de nunti fara nimic special.

De aici, apare o alta lista:

Cocarde si marturii – trebuie facuta o cercetare amanuntita pentru oferte diverse si pentru o buna potrivire cu tematica aleasa

Decor pentru mese – lumanari, inimioare de lemn, vaze speciale, o multime de idei, depinde de concept

Meniuri, numere de masa, placecards/plicuri 

Lampioane – de mers la magazinele din complexul Dragonul Rosu; sunt chinezesti, evident acolo vor fi mai ieftine.

Artificii – se impart invitatilor inainte de momentul tortului, pentru fotografii pline de magie

Candy Bar – daca nu vreti sa vi-l instalez eu sau altcineva, se pot inchiria vasele speciale sau se pot cumpara strict dulciurile

Aici am expus o mica, mica parte din ce vreau sa va spun, pentru ca stiu cum este sa nu stii ce sa faci mai repede si cum sa fie totul ok si sa nu, repet sa NU te apuci sa faci credite la banca. Ideal este sa incepi o viata in doi fara datorii. Tot ce am scris aici este valabil si pentru miri care au un buget peste medie, pentru ca am avut miri cu bugete foarte mari care s-au bucurat sa economiseasca pentru diferite detalii. Serios, cine vrea sa arunce cu banii in stanga si-n dreapta…? Sunt multe tips & tricks pe care le discut cu miresele mele, in functie de tematica aleasa si in jurul unui concept. Totul trebuie sa porneasca de la imaginea pe care o ai despre nunta ta.