Sugestii

Trend pentru miri: stil Lumberjack chic

Odata aparut stilul rustic chic, cu decor, locatie, muzica si chiar dulce specific, mirii incep sa se orienteze si ca stil vestimentar pentru acest tip de nunta.

Lumberjack este taietorul de lemne, da. Si nu, nu cu vreun sens peiorativ. Ci cu sensul de casual, relaxat, rustic-cool, barbatesc, ok, putin hipsteresc si ocazional spre hippie style. O combinatie neasteptata pentru un mire? Da! Cel putin in Romania, cel putin deocamdata.

Ce este important este ca acest stil sa fie unul personal, nu adoptat strict pentru nunta, ca pe o masca. Este un stil care spune ceva despre acel barbat. Acestui barbat nu i s-ar potrivi un costum clasic, cu papion, brau si tot dichisul. S-ar simti un personaj si nu el insusi.

Asa ca bucurati-va! Daca acest stil va este propriu, aveti de acum, oficial, libertatea de a-l adopta la nunta voastra. Aceasta libertate a existat dintotdeauna, doar ca acum, sper sa va simtiti mai comfortabili cu ideea de haine de mire mai altfel decat cele standard, unde cel mult variaza culoarea papionului.

Serios vorbind, nu este cazul sa se faca ceva si pentru miri? Am mai vazut costume care se vor altfel dar sfarsesc prin a da intr-un kitsch total, cu fir auriu, cu brocart…serios? Unele dintre cele mai urate si da, am curajul sa spun asta, le-am vazut la Alexandru Ciucu. Aveai impresia ca sunt facute pentru un film cu Dracula sau pentru un tip care se numeste Giani.

Adina Buzatu are niste sacouri dragute de catifea dar nu stiu cat de mult va tenteaza preturile de acolo. Daca tot am apucat-o in directia asta, Bigotti mi-a placut insa cel mai mult mi-au placut Sarto si Tudor. Este o chestiune de gust, asta este clar.

Am avut miri hippie care nu au vrut sa isi arate stilul gandindu-se la parerea invitatilor. Si am avut miri care au adoptat acest stil pentru ca au vrut sa iasa in evidenta si sa se simta comfortabil si autentici.

Recunosc ca imi place tare mult acest stil pentru miri, cat si acest stil de nunta, chic-rustica, pentru care am o gramada de idei.

Repet; nu se potriveste oricui, nu il adoptati daca nu sunteti din „filmul” asta. Cum ziceam mai demult, nunta trebuie sa spuna despre voi, sa fie personala.

Pasi catre o nunta personalizata

Tot citesc in ultima vreme articole si articolase despre nunti horror, mirese chinuite si invitati efectiv plictisiti de ideea de nunta. OK. Numai ca nu e asta povestea voastra, nu este norma.

Din ce in ce mai mult miresele renunta la diferite obiceiuri care pur si simplu nu le aduc nimic in plus nici lor nici evenimentului (pentru ca da, dragi hateri, este un eveniment! dorit de miri, nu sunt fortati sa se casatoreasca, asa cum jur! ca s-ar putea deduce din atatea bloguri). Lipsesc lautarii, mireasa nu mai este furata ci la nunta se proiecteaza un filmulet cu „rapirea” sau efectiv nu mai exista in nunta acest moment care, la multe nunti inseamna o ora in care mireasa nu exista si petrecerea este paralizata.

Faceti cum simtiti!

Nu credeti in nunta la biserica. OK, nu o faceti. Nu faceti ceva ce nu va reprezinta. Se va vedea! Nu faceti o nunta cu mare fast, cu 1000 de invitati din obligatie. Se.va.vedea! Si nu conteaza doar ca se vor observa trairile voastre si obligatia de a face niste lucruri dar…ce vreti sa va amintiti din ziua nuntii? 

Ar fi bine sa uitam de povestea cu „nunta este pentru invitati, casnicia este pentru miri”. Sa iesim odata din tiparul acesta. Se poate, promit! Am reusit si eu, au reusit si colegi de-ai mei…trebuie doar sa stiti sa spuneti ce va doriti voi!, nu ce ar vrea invitatii sa vada. De cele mai multe ori, invitatii se bucura de o nunta diferita, de un aer proaspat al unei nunti cum nu au mai vazut, fie ea datorita locatiei, conceptului sau al diverselor detalii care da, chiar fac diferenta.

Alegeri personale, o nunta personalizata

Muzica poate sau nu sa aiba hore, meniul poate sau nu sa aiba sarmale, locatie poate sau nu sa fie in orasul vostru, rochia poate sau nu sa fie alba iar mirele, daca nu vrea, are voie sa nu poarte costum. Puteti sa aveti nunta pe care v-o doriti, o nunta care sa povesteasca despre voi, nu despre niste personaje pe care sa le interpretati o zi si o noapte. S-ar putea sa merite, s-ar putea sa nu.

De ce sa ai o nunta asa cum esti tu

Avantajul unei nunti personale si personalizate dupa sufletul si asemanarea voastra este ca nu veti regreta nimic. Va avea amprenta voastra si va fi ceva ce cu adevarat va crea o impresie de durata. Nu va fi „una din nuntile din anul X”. Stim cu totii cum sunt acelea…

Un exemplu de nunta personalizata si cu poveste, dupa sufletul si asemanarea mirilor: Nunta chic-rustica

mirii-calatori

Alex si Lisa, mirii calatori

Alex si Lisa se casatoresc in stilul traditional al fiecarei tari vizitate. Da, ati citit bine si nu este fictiune.
Mai mult, se pare ca au ajuns inclusiv in Romania. :)

http://2people1life.com/blog/category/the-weddings-so-far/

Ei spun cam asa:

„We are Lisa and Alex, a couple in love, who, on failing to find the answer to the all important question; ‘Where can we get married’, decided to have a wedding ceremony in every country we visit in search of the perfect place to tie the knot!

On an adventure of a lifetime, we are going to drive (and ship) around the globe in our 27 year old camper van ‘Peggy’ exchanging vows in the most unusual and unique wedding locations we can find.

Not wanting to drag a ‘White wedding’ around the World, we decided to try our hardest to embrace the culture and local traditions of each place we visit.

We want to experience the difference in every ceremony and find out what it is that makes the bringing of two people together, such a worldwide tradition, and of course let YOU know!

At the end of the trip we will pick our favorite place and go back to officially tie the knot, inviting everyone we have met along the way.

Join us on a journey around the world and together we can help you find YOUR perfect wedding location too!”

Photo Corner WedTheme

Invitatii tai isi doresc sa plece de la nunta ta cu o amintire vesela, monteaza un aparat foto pe trepied, adauga un declansator si bucura-te de rezultate!

Citeşte mai departe»

Cum sa pastrezi buchetul de mireasa

Stiu, este cel mai frumos buchet pe care l-ai avut vreodata, este special pentru tine si nu stii cum ai putea sa te desparti de el la finalul nuntii. 

Citeşte mai departe»
Top